Helsingør Bibliotek

Lokalhistorisk leksikon til Helsingør Bibliotek

Opgaven

Helsingør Leksikon er et lokalhistorisk leksikon hvor brugere, lokalhistorikere og museumsfolk bidrager på lige fod med artikler om Helsingørområdets historie.

Leksikonnet er baseret på samme system som Wikipedia, nemlig MediaWiki, og har været online i 10 år. Derfor var systemet bag ved at blive forældet. Leksikonnet kunne eksempelvis ikke læses på smartphones og tablets, og det dur selvfølgelig ikke.

Vores opgave var at opdatere systemet bag til den nyeste version. Det indebar at omskrive alle udvidelser til den opdaterede MediaWiki. Eksempelvis en udvidelse som integrerer Google Maps på leksikonnet. Herudover skulle vi gøre hjemmesiden mobilvenlig så den er tilgængelig for alle.

  • Opdatering af MediaWiki
  • System til rapportering
  • Online leksikon
  • Systemudvikling
  • Opdatering af software

Løsningen

Fordi systemet bag var meget gammelt, planlagde vi at opdatere systemet i faser. Det sikrede, at vi fik alle nødvendige ændringer med i hoppet gennem MediaWiki versionerne (og der var mange).

Resultatet blev et fuldt opdateret system hvor alle udvidelser er omskrevet og opdateret. Det giver øget sikkerhed og en markant hurtigere hjemmeside, som samtidig er mobilvenlig.

Helsingørs lokalhistoriske leksikon er derfor igen klar, til at formidle viden og indsigt i de næste mange år.